Roval-Duplo®: Maakt bouwen makkelijker

Roval-Duplo®: Maakt bouwen makkelijker

29 maart 2024

Roval Aluminium heeft met de Roval-Duplo® een innovatieve, tweedelige aluminium dakrand ontwikkeld, die volledig past in de ambitie van circulair bouwen. De Duplo bestaat uit een basisprofiel en een afwerkingsprofiel.

Terug naar het overzicht

Montage

Het basisprofiel is standaard voorzien van bevestigingsgaten en wordt gemonteerd nog voordat de dakbedekking wordt aangebracht. Nadat de dakbedekking is aangebracht, dan kan het afwerkingsprofiel met een simpele handbeweging eenvoudig op het basisprofiel worden geklikt. Hierdoor kan vroeg in de bouwfase met monteren worden begonnen.

Circulair en duurzaam

De Roval-Duplo® is volledig circulair en kan na de eenvoudige demontage elders weer hergebruikt worden. Tevens is de innovatieve dakrand van Roval duurzaam. Aluminium is immers onderhoudsarm en gaat bij normaal onderhoud met behoud van kwaliteit tientallen jaren mee. ‘Duplo’ voordeel dus. De Roval-Duplo® is vooral geschikt voor kunststof dakbedekkingen. De toepassing van de Roval-Duplo® in combinatie met andere dakbedekkingen, zoals bitumen kan proefondervindelijk op projectniveau worden getest.

Samenstelling

Het basisprofiel van de Roval-Duplo® is standaard voorzien van een EPDM-afdichtingsband voor optimale waterdichting. Dit profiel wordt in brute aluminium geleverd. De bevestigingsgaten van 5 x 8 mm bevinden zich in de oplegrand van 54 mm hoog. Het basisprofiel is leverbaar in lengtes van 2.500 mm. Roval Aluminium levert desgewenst voor het basisprofiel gelaste binnen- en buitenhoeken van 90° van 250 x 250 mm en voor het afwerkingsprofiel hoeken van 500 x 500 mm én verbindingsplaatjes. Het afwerkingsprofiel, de hoekprofielen en de verbindingsplaatjes kunnen geanodiseerd of in elke gewenste Ral-kleur worden uitgevoerd.

Meer informatie of vragen?
Neem contact met ons op

We staan u graag te woord. Meer informatie vindt u op onze contact pagina.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief