Planet

Energie

Het terugdringen van de CO2-uitstoot is een van de belangrijkste uitgangspunten van het MVO-beleid. Door het toepassen van bijvoorbeeld Groene Stroom in beide bedrijven is het energieverbruik fors teruggedrongen. Ook het gebruik van Groen Gas, zuinigere lichtinstallaties en koude- en warmteopslag (voor koeling in de zomer en verwarming in de winter) dragen bij aan het verbeteren van de CO2-footprint.

Transport

Door slimmere en efficiëntere transportroutes gaan we bewuster om met ons brandstofverbruik. Ook de introductie van de eerste Euro-6 vrachtwagen, die voldoet aan de strengste emissieniveaus, is een gevolg van onze MVO-doelstellingen. Hierdoor ontlasten we het milieu aanzienlijk.

Productie

Door met behulp van LEAN kritisch te kijken naar productieprocessen is met betrekking tot CO2-uitstoot veel bereikt. Betere en zuinigere machines, een efficiëntere productielijn, maar ook het digitaliseren van klantprocessen (zoals orderprocessing, klantenarchief, Electronic Ordering System, Electronic Data System en catalogue Online) zijn daar voorbeelden van.

Materiaalverbruik en afval

Met betrekking tot de beperking van materiaalverbruik en afval is de afgelopen jaren veel bereikt. Afval wordt gescheiden ingezameld, door dubbelzijdig en minder printen is het papierverbruik met 50% gereduceerd en is de hoeveelheid restafval door slimmere productiemethodes fors teruggebracht.


Meer informatie of vragen?
Neem contact met ons op

We staan u graag te woord. Meer informatie vindt u op onze contact pagina.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief