Duurzaamheid en innovatie

Aluminium muurafdeksystemen

Bij de ontwikkeling van de aluminium producten speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Zo ontwikkelde Roval Aluminium een speciaal klangensysteem voor haar aluminium muurafdekkappen.  Hiermee is schroefloze montage mogelijk. Dat komt door de rvs-klikveer, waar de muurkap met een simpele handbeweging overheen wordt gedrukt. De schroefloze montage zorgt ervoor dat de aluminium kap niet aan stabiliteit verliest. Er hoeft immers niet in geboord te worden. Deze innovatieve oplossing is bevorderend voor de levensduur van de muurkap. De klang houdt de muurkap mooi strak en glad, waardoor ook de esthetische kwaliteiten tot in lengte van jaren gewaarborgd zijn. Daarnaast zorgt de voorgemonteerde EPDM-afdichtingsband in de dilatatieklang voor een goede demping en voorkomt inwatering. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat de aluminium muurafdeksystemen van Roval ook hergebruikt kunnen worden. Roval Aluminium heeft zowel klangen met een enkele als klangen met een dubbele klikveer ontwikkeld. De dubbele klikveer is speciaal ontwikkeld voor aluminium muurafdeksystemen, waarop de aluminium balustersystemen van Roval zijn bevestigd. De klang is voorzien van een zogenaamde verticale platstaf, waarop de staander van het balustersysteem wordt gemonteerd. De muurafdekkap wordt volledig horizontaal over de platstaf geschoven en vervolgens vastgedrukt over de dubbele klikveer. De inkeping in de muurafdekkap, waar de baluster doorheen gaat, kan hierdoor zo klein mogelijk blijven; precies groot genoeg voor de staander. De baluster is hierdoor verzonken in de aluminium muurafdekkap.

Aluminium waterslagen

Voor de aluminium waterslagen ontwikkelde Roval een ander slimmigheidje: de kopschotjes. Deze zorgen ervoor dat de waterslag probleemloos kan aansluiten op de gestucte gevel. De waterslag kan door de kopschotjes vrij in- en uitkrimpen, zonder dat het stucwerk wordt aangetast, doordat ze met een geringe speling op de waterslag zijn gemonteerd. Hierdoor kunnen de waterslagen probleemloos worden toegepast in situaties, waar buitengevelisolatie van toepassing is. Er zijn bovendien geen kitranden te zien om de simpele reden dat een klein drainstukje het kitten overbodig maakt.

Aluminium dakranden

Duurzame innovatie is ook kenmerkend voor het assortiment aluminium dakranden van Roval. De geoctrooieerde Roval-Solotrim® en Roval-Solokraal® zijn voorzien van een speciaal ontwikkelde EPDM-afdichtingsband. Hierdoor kunnen extra bewerkingen om de dakranden te bevestigen achterwege blijven. Zo is monteren met afdichtingskit niet nodig. De afdichtingsband zorgt ervoor dat de dakrand geen nadelige invloed ondervindt van regenwater. Bovendien kunnen de dakranden sneller gemonteerd worden. De Roval-Solokraal® en de Roval-Solotrim® worden met rvs-schroeven en rvs-neopreen afdichtringen rechtstreeks op de afgewerkte bitumen of kunststof dakbedekking vastgezet.

Meer informatie of vragen?
Neem contact met ons op

We staan u graag te woord. Meer informatie vindt u op onze contact pagina.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief