Aluminium vindt zijn weg naar binnen

Aluminium vindt zijn weg naar binnen

4 juli 2022

Onze aluminium bouwproducten worden vrijwel altijd toegepast aan de buitengevel of op het dak van een gebouw. Steeds vaker vindt aluminium echter zijn weg naar binnen. Een mooi voorbeeld is het appartementencomplex De Eeuwsel in Helmond, een creatie van VFO Architects | Urban design uit Eindhoven. 

Terug naar het overzicht

Het bureau omschrijft het gebouw als een ‘tangrampuzzel’. Deze associatie wordt gevormd door de lijnen die over de gevel lopen en het verrassende ritme van de balkons. De Eeuwsel kenmerkt zich door een grote binnenruimte, die in het teken staat van ontmoeten. In de binnenruimte is de aluminium detaillering goed zichtbaar. Op diverse plekken is aluminium beplating toegepast als afwerking van de open kant van de verdiepingsvloeren, die aan de open ruimte grenzen. Het bescheiden contrast van het aluminium met de wanden en plafonds geven een gevoel van luxe.

Ook projecten Den Haag Caland DockTilburg Forum Reeshof en Lille Woonzorgcentrum Lindelo zijn mooie voorbeelden van aluminium in het interieur.

Meer informatie of vragen?
Neem contact met ons op

We staan u graag te woord. Meer informatie vindt u op onze contact pagina.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief